top of page

Studio Sjoske
 

Wie is het gezicht

van Studio Sjoske?

Make-over meubels door Studio Sjoske
Studio Sjoske geeft meubels een make-over

Hoi! Mijn naam is Sjoske en ik geef kleine meubels een nieuwe, kleurrijke look. De handbeschilderde patronen maken de meubels bijzonder. Je koopt niks ‘nieuws’, want deze meubels hebben al een leven achter de rug. Sinds kort geef ik ook spiegels een kleurrijke make-over; leuk als eyecatcher in je interieur! Ik ben geen voorstander van de wegwerpmaatschappij, daarom krijgen items bij mij een tweede leven. “We gooien niéts door de gootsteen”, zei mijn oma altijd. En zo is het maar net.

Van grijze muis naar liefde voor kleur

Ik hou van kleur en prints, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger droeg ik het liefst zwart en spijkerstof, ‘want dat is lekker makkelijk en past overal bij’. Ook in m’n interieur bleef het lang angstvallig wit en grijs. Ik experimenteerde hier en daar met blauw- en groentinten, maar nooit durfde ik er helemaal voor te gaan. Nu ben ik bijna 30 (misschien is het de leeftijd?!) en maak ik de vrolijkste kleurcombinaties en schilder ik prints en patronen op kleine meubels. Wie had dat gedacht?

Nu denk je misschien dat mijn huis één groot color blocking-festijn is, maar dat valt mee. Voor iemand die van kleur houdt, oogt het interieur nu nog relatief rustig (ik ben benieuwd hoe dat over vijf jaar is). Of je nu een uitgesproken interieur hebt met veel verschillende kleuren of een rustiger interieur; een klein, kleurrijk meubel maakt een ruimte hoe dan ook vrolijker. En daar kan je niet tegen zijn, toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je uitgekeken op een meubel, maar is wegdoen geen optie?

Hulde aan jou! Aan de lopende band (letterlijk) verschijnen nieuw gemaakte meubels op de markt. Mijn voorkeur gaat uit naar de meubels met een verhaal, een kras hier en daar, een kring van dat ene koffiekopje. Ik bedenk in welk huis hij stond, van wie hij was, hoe hij werd gebruikt. Soms vind ik zelfs een kleine verwijzing naar het verleden. Een oude prijssticker, bijvoorbeeld, of de naam van een bedrijf. Het is een eer om zo’n meubel weer nieuw leven in te blazen. Niet alleen het gevoel van nostalgie maakt dat ik tweedehands (en derde- en vierdehands) meubels verkies boven nieuw. Ook is het een reactie op de wegwerpmaatschappij. Want zeg nou zelf; het kan allemaal best een beetje duurzamer, toch?

Wil je een pronkstuk toevoegen aan je interieur of heb je een meubel geërfd en is het niet jouw smaak?

De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat veel verschillende kleuren en patronen heel goed matchen, maar laten we wel wezen; smaken verschillen. En daarom kan je bij Studio Sjoske je meubel customizen. Dan ervaar je zelf hoe leuk het is om kleurencombinaties te maken en die te verwerken in een patroon. Ik maak iets waarvan ik zeker weet dat jij het mooi vindt en samen maken we dan een duurzaam meubel. Het resultaat: een meubel dat niemand anders heeft, een functioneel pronkstuk, een kleurrijke toevoeging aan je interieur.

Handbeschilderde meubels
Make-over meubels
Ontwerp zonder titel (14).png

Britt

"Sjoske weet wat ze doet en waar ze het over heeft. Een prachtig vintage kastje met marmeren blad waarvan het marmeren blad weer helemaal gepolijst is, het kastje een mooie kleur heeft gekregen en zelfs de binnenkant van het kastje opgeknapt waar de originele looks van het kastje naar voren komen. Ik ben helemaal verliefd op het schattige vintage nieuwe kastje! Zeker een aanrader om bij Studio Sjoske een meubel op te laten knappen of te kopen."
bottom of page